Indrukken van landschappen, mensen in hun omgeving

uit 2011 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Sangria

2013

Sangria Een warme zonnige dag, een café aan de haven in Herentals, België. Ijsjes en Sangria! Twee meisjes die de prijs van de sangria op het bord schrijven. Het is gewoon één van die luie dagen ... De groenachtige kleuren die de kunstenaar gebruikt, zijn speciaal gemengd, zodat ze ons aan een droom doen denken...     Het schilderij is aan alle kanten beschilderd.

Between poppies

2011

Klaprozen in het veld, de zon schijnt en een rode gloed bedekt het tafereel. In de warme zomerzon wandelt een meisje, dromend...  Geen oorlog meer.  De papaverbloem is een symbool van de eerste wereldoorlog in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in veel andere landen, want ze bloeiden veelvuldig op de slagvelden in Vlaanderen.

How fragile we are

2012

How fragile we are De kunstenaar heeft 'The fragility of life' geschilderd.  Het toont ons een klein kind dat een gele bloem plukt in een groene weide. De kleine jongen is net zo kwetsbaar als de paardenbloem.Het leven kan in een oogwenk eindigen. Helga heeft de achtergrond geverfd met lichtgroen en seringenpaars, egaal transparant. Het peuterjasje en de bloem die hij gaat plukken, zijn bedekt met felle kleuren.

Who's afraid of the big bad wolf

2013

Who's afraid of the big bad wolf Een schilderij over loslaten. Als je kind geboren is, wil je hem niet laten gaan, je wilt hem zo goed mogelijk beschermen, zo lang als je kunt. Maar het is onvermijdelijk. Heel binnenkort zal dat eerste moment plaatsvinden. De kunstenaar toont een landschap van een bos op de achtergrond, een klein kind, alleen, aan de rand van het pad. Een donker, een soort gebouw, structuur, aan de zijkant. Roze is de hoofdkleur. Een sprookjesachtige indruk. Het schilderij doet je denken aan het sprookje 'Roodkapje'.

The villa

2011

The villa Er komt iets aan ... Schiet op, we moeten hier weg! ... ' Wanneer öde kunstenaar over de weg reed, had deze plek altijd iets magisch. Een prachtige  mooie lucht, telkens een spel van wolken in zijn wijde omgeving. Het lijkt erop dat dit het einde van de wereld is. Een charmante omgeving met een rivier opzij, een bootje onder de treurwilg. Zeker een huis met een geschiedenis. Vroeger was het een huis van gemakkelijke deugd ... Een  moderne villa nu, geel gekleurd, in de avondgloed, zelfs de weg beneden is bedekt met geel. De velden worden aangeraakt door een warm oranje.  De horizon, een paarszwarte grenslijn, opent de blauwe lucht erboven. Na de stilte komt er storm. Strepen van paars, donkerblauw, oranje, geel en lichtbruin bewegen de lucht. De villa is een vroeg werk van Helga Renders, maar niettemin een interessant. Haar dochter zegt altijd dat het een designer-look heeft, het fleurt de kamer op.