Indrukken van landschappen, mensen in hun omgeving

uit 2011 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Hidden

2011

Hidden Stel je voor dat je een kind bent. Je bent op een zandheuvel, midden in een bos. Er zijn overal struiken, takken, bladeren ... Wat ga je doen? Je bouwt natuurlijk een kamp, ​​een fort, een gat in de grond, alles om je in te verstoppen en je laat je fantasie de vrije loop. Het schilderij laat je een kijkje zien in een tipi, je kunt door de takken naar de bomen op de achtergrond gluren. Er staat geen figuur op dit schilderij, want de figuur ben jijzelf. 

Sangria

2013

Sangria Een warme zonnige dag, een café aan de haven in Herentals, België. Ijsjes en Sangria! Twee meisjes die de prijs van de sangria op het bord schrijven. Het is gewoon één van die luie dagen ... De groenachtige kleuren die de kunstenaar gebruikt, zijn speciaal gemengd, zodat ze ons aan een droom doen denken...     Het schilderij is aan alle kanten beschilderd.

Between poppies

2011

Klaprozen in het veld, de zon schijnt en een rode gloed bedekt het tafereel. In de warme zomerzon wandelt een meisje, dromend...  Geen oorlog meer.  De papaverbloem is een symbool van de eerste wereldoorlog in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in veel andere landen, want ze bloeiden veelvuldig op de slagvelden in Vlaanderen.

How fragile we are

2012

How fragile we are De kunstenaar heeft 'The fragility of life' geschilderd. 
  Het toont ons een klein kind dat een gele bloem plukt in een groene weide. De kleine jongen is net zo kwetsbaar als de paardenbloem. 
Koester diegenen die je lief hebt.  Helga heeft de achtergrond geverfd met lichtgroen en seringenpaars, egaal transparant. Het peuterjasje en de bloem die hij gaat plukken, zijn bedekt met felle kleuren.

Who's afraid of the big bad wolf

2013

Helga’s kleurrijke schilderij toont ons een betoverend landschap waarin een jong kind op ontdekkingsreis gaat. Dit tafereel met een kleine nieuwsgierige jongen in een bosrijke omgeving met onwerkelijke kleuren zoals lichtroze tinten voor bladeren, kobaltblauwe grassen en donkere mysterieuze hoeken is een bron van reflectie en introspectie. Het herinnert ons eraan dat veiligheid belangrijk is, maar dat avontuur en groei ook essentieel zijn voor onze ontwikkeling.  Het nodigt ons uit om moedig te zijn en onze angsten te overwinnen, terwijl we tegelijkertijd onze intuïtie volgen en vertrouwen op ons innerlijke kompas. Dit kunstwerk roept vragen op over de keuzes die we maken in ons leven. Moeten we veilig op het gebaande pad blijven of durven we het onbekende te verkennen? Is de grote boze wolf een werkelijk gevaar of slechts een onbekende uitdaging? Het schilderij nodigt ons uit om na te denken over onze angsten en verlangens, en om bewust te kiezen welk pad we willen bewandelen.   Het werk is verder beschilderd aan de zijkanten en klaar om om te hangen. Het is zeker mogelijk om het schilderij te voorzien van een kader zodat het mooi in jouw interieur past.