Beeldhouwkunst

uit 2020 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

You don’t have to hide anymore

2024

Geïnspireerd door Ensor

Sleeping man

2023

Heb je ooit het exacte moment gevoeld net voordat je in slaap viel? Ook als je helemaal niet wilde slapen, elke keer je hoofd weer omhoog knikken?
Deze jongeman deed heel erg zijn best om wakker te blijven, maar gelukkig voor Helga faalde hij… Haar bedoeling was om dit hoofd verder te patineren maar toen ze het beeld uit de mal deed, beviel haar dit zo goed! De kleur en de natuurlijke patina gaven perfect de tijdloosheid en extase van slaap weer. Het hoofd is bevestigd op een sokkel, daarmee lijkt het te zweven in het universum. De kop is gemaakt van oranje gepigmenteerd plasticrete, een synthetisch gips. De arduinen sokkel is met een ijzeren staaf verbonden met het beeld.

Mia's me-time

2022

Mia geniet van haar momentje me-time. Een dagje welness, haar comfortable slippers aan de kant bevestigen dat zij heel relaxed is.   Studie van levend model.  Uitgewerkt in gepigmenteerd kunsthars, geschilderd en vernist. 

Mia’s me-time

2022

Mia geniet van haar momentje me-time. Een dagje welness, haar comfortable slippers aan de kant bevestigen dat zij heel relaxed is. Studie van levend model. 
Gips afgewerkt met wax en pigmenten 

Soraya, the princess

2022

Soraya is een Arabische meisjesnaam van Perzische afkomst. De betekenis is 'goede koningin' of 'prinses'. Het was de naam van de tweede vrouw van de laatste sjah van Iran. De kunstenares kwetste haar hand bij het ontmallen van het kunstwerk. Haar bloed op het werk inspireerde haar bij de keuze van de patine. Het gezicht is wit gebleven en afgewerkt met een glans van boenwas. Verder heeft zij het portret gekleurd met pigmenten in wax.   

The family...

2022

Een familieportret uit 1943. Een weergave van één van de talrijke grote gezinnen uit die tijd. Het bas-reliëf telt negen personen. De ouders, met hun zeven kinderen op dat moment.

The family...

2022

Een familieportret uit 1943. Het bas-reliëf toont negen personen, de ouders en hun zeven kinderen. De kleur groen staat voor de natuurlijke omgeving waarin de kinderen zijn opgegroeid. Vroeger was het makkelijker dan nu om buiten te spelen in de bossen, in de velden en in de pure natuur.

First date #1

2021

'First date' is geïnspireerd op het schilderij 'Pretty in pink' wat ook meteen de titel is van de film. Het beeld is gegoten in een acrylhars met pigment, daarna verder afgewerkt met professionele hooggepigmenteerde verf in tinten als roze, oranje, geel en bruin. Als eindlaag  kreeg zij een laagje vernis. Helga gebruikt het penseel zoals zij het op doek zou schilderen. Met preciese, fijne streken brengt ze het beeld tot leven. 

First date #2

2021

'First date' is geïnspireerd op het schilderij van 'Pretty in pink' wat ook meteen de titel is van de film. Het beeld is gegoten in een acrylhars. Het heeft een gouden glans gekregen en is afgewerkt met een vernis. 

Serenity

2021

De kunstenares heeft een van haar schilderijen gebruikt als inspiratiebron voor dit beeld.  Een portret van een jong meisje, sereen, dromerig en ingetogen. De buste is gemaakt uit een synthetisch gips en gecoat met een oosters groene patine (oriental green) in hoog gepigmenteerde acrylverf, daarna afgewerkt met een vernis.  

Serenity 2.0

2021

Dit is een vervolg op het werk 'Serenity'. Zelfde materiaal, andere afwerking. Door andere kleuren te gebruiken, krijgt dit beeld toch een andere sfeer. Het werk is hier getint met grijs en ultramarijnblauw. Tevens zijn er andere vleugjes kleur te bespeuren zoals oranje, geel en groen. 

Serenity 3.0

2021

Dit sculptuurtje is gebaseerd op de kleuren van de haren van het meisje in 'A ray of light'. De tonen van bruin, rood-paars en goudgeel, geven een indruk van chocolade. Hoewel dit meisje zo schattig is dat je ze wel zou kunnen opeten, is zij toch niet eetbaar. Het beeld is gegoten in een synthetisch gips met pigment. Daarna gepatineerd met verf en vernis. 

Markus

2020

De kunstenaar noemde het kunstwerk Markus, een sterke naam voor een sterk man. Portugese ogen, een asymmetrische neus, zachte lippen verborgen onder een stevige baard. Een krachtig hoofd voor een trotse man.i Dit karakterhoofd is schilderachtig gebeeldhouwd, gegoten in gepigmenteerd gips en afgewerkt met pigmenten en bijenwas. Uniek portret. 

Black bird

2020

Als je naar de schaduw van het standbeeld kijkt, zie je een vogel. Eén met een gebroken vleugel. Een vogel, klaar om te vliegen, zelfs met een gebroken vleugel zal hij zijn weg vinden. Dit sculptuur is heel persoonlijk voor de kunstenaar, ze heeft haar eigen handen gebeeldhouwd, haar weg naar vrijheid. Het vertegenwoordigt je verlangens, je zult je doelen bereiken, met vallen en opstaan.  De vogel is een symbool van nooit opgeven als je echt, echt iets wilt. Dit  werk is  gemaakt van aluminiumcement. De huid heeft aan verschillende kanten een dunne pleisterlaag. Het is uniek in zijn soort dankzij het gietproces van verschillende lagen aluminiumcement. Er is maar één stuk van de 'Zwarte vogel' in aluminiumcement.

Golden bird

2020

Handen gevouwen tot een vogel, klaar om op te staan en te vliegen. Op weg naar vrijheid.  Gips, acrylverf.

White bird

2020

Handen gevouwen tot een vogel, klaar om op te staan en te vliegen.  Op weg naar vrijheid. Gips, boenwas.