Elk schilderij is een uitnodiging om je eigen verhaal te creëren, om je verbeelding de vrije loop te laten en jezelf onder te dompelen in een wereld van kleur, vorm en emotie. Het is een herinnering dat kunst niet alleen iets is om naar te kijken, maar ook om te voelen, te ervaren en te beleven. Dus laat je fantasie de vrije loop en vul de details in, laat de schilderijen tot leven komen en word de regisseur van je eigen verhaal.

uit 2011 tot 2012 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Blue ship

2011

Iedereen aan boord! Eindelijk, de laatste passagiers zijn gearriveerd. Met een krakend geluid wordt de brug binnen gehaald. Iedereen staat te roepen en te wuiven… Wat lijken de mensen klein, zo ver beneden het reusachtige schip. Helemaal vooraan staat haar moeder, de tranen die ze zo onopgemerkt mogelijk weg veegt ziet ze niet…   Dromen van mooie reizen op de grote oceaan. Laat je geest de vrije loop.  Droom weg bij het zien van het magische kabbelende water.  

Silent witness

2012

Silent witness 'Muisstil staat ze. Kippenvel overspoelt haar hele lichaam. Haar nieuwsgierigheid overheerst ... En dan gebeurt het ... ' Het thema van dit schilderij was 'stilte'. De kunstenaar schilderde twee voeten aan de bovenzijde van het werk. De schaduw overheerst in zwart en grijs, wat een jong meisje suggereert. De lijn tussen het donker en het blauw, versmelt de twee kanten en vergroot de spanning.

The villa

2011

The villa Shht... Er komt iets aan ... Schiet op, we moeten hier weg! ... ' Wanneer de kunstenaar in  deze specifieke straat reed, had deze plek altijd iets magisch. Een prachtige betoverende lucht, telkens een adembenemend wolkendek, uitgespreid over de wijde omgeving. Het lijkt erop dat dit het einde van de wereld is. Een charmante omgeving met een riviertje, een bootje onder de treurwilg. Zeker een huis met een geschiedenis. Vroeger was het een huis van gemakkelijke deugd ... Een  moderne villa nu, geel gekleurd, in de avondgloed, zelfs de weg beneden is bedekt met geel. De velden worden aangeraakt door een warme oranje gloed. De horizon, een paarszwarte grenslijn, opent de blauwe lucht erboven. Na de stilte komt er storm. Strepen van paars, donkerblauw, oranje, geel en lichtbruin bewegen de lucht. De villa is een vroeg werk van Helga Renders, maar niettemin een interessant. Haar dochter zegt altijd dat het een designer-look heeft, het fleurt de kamer op.