Als kunstenaar vindt Helga dieren fascinerend en betekenisvol. Zij schildert ze op haar eigen unieke manier om hun schoonheid en symboliek vast te leggen. Elk dier heeft zijn eigen betekenis en persoonlijkheid, en ze probeert dit in haar schilderijen tot uiting te brengen. Haar kunstwerken met dieren zijn een eerbetoon aan de natuur en de verbinding tussen mens en dier. Door middel van kleur, compositie en expressie brengt Helga de kracht en de kwetsbaarheid van deze dieren tot leven.

uit 2009 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Flamingo

2016

Al sinds haar jeugd vormt de Antwerpse Zoo voor Helga Renders een plek van bewondering.  De flamingo's, sierlijk bij de ingang, belichamen niet alleen de pracht van roze tinten, maar symboliseren ook een vertrouwdheid die blijvend is. Als een betrouwbare constante betekenen ze meer dan alleen kleuren; ze dienen als een symbolisch oriëntatiepunt, een rustpunt in het veranderlijke landschap van het leven.   Het schilderij heeft beschilderde zijkanten. Dit geeft het kunstwerk een mooie afwerking en zorgt ervoor dat het er vanuit elke hoek goed uitziet. Het linnen doek is gespannen op een houten frame met aluminium, deze voorkomt het kromtrekken van het frame. Daarnaast is het schilderij hang-klaar gemaakt. Dit betekent dat je het schilderij gemakkelijk aan de muur kunt hangen zonder extra bevestigingsmaterialen te hoeven gebruiken. Het is tevens gemakkelijk van hoogte verstelbaar.  

Once upon a time...

2016

Once upon a time...

0768

2014

Dagelijks kwam ik er voorbij. Een eenzame stier aan een touw in een wei. Dan, plots ... niets meer. Geen ziel te bespeuren. Nummer 0768 was met hem aan zijn oor verminkt, het enige dat nog aan zijn bestaan was gelinkt. Nu, waarschijnlijk dood, maar vereeuwigd op linnen, wel 1 meter bij 1 meter groot.

Disappearing zebra

2009

Disappearing zebra De zebra verdwijnt naar de achtergrond en ze beweegt zich weg van het canvas. Complementaire kleuren worden gebruikt om het effect te vergroten. De kunstenaar heeft dit schilderij gemaakt met een beetje hulp van een rekenmachine. Ze wilde de strepen goed krijgen, de kleuren in de juiste positie zetten, blauw, oranje, bruin en groen. Deze zebra is één van de dieren die in een dierentuin in België leven.